KEY LIME PIE

 

Op verzoek van een klant hebben we een keer een Key Lime Pie uitgeprobeerd. Key limes zijn hele kleine limoenen maar ik heb gewone limoenen gebruikt, dus dit is helemaal geen Key Lime Pie. Dit is een supermakkelijk taartje en o zo lekker als je – net als ik – van citroen of limoen houdt. Dit recept heeft ‘Aan de bak’ niet gehaald maar ik wil het je niet onthouden.

Voor 8 personen

Voor de bodem:
125 g koekjes
125 g havermout
125 g roomboter

Voor de vulling:
4 eieren, alleen het eigeel
1 blikje gecondenseerde melk
4 limoenen

Springvorm: ø 22 cm
Oven: 180°C
Baktijd: 12 min

Extra: keukenmachine

Bekleed de bodem en rand van de springvorm met bakpapier. Smelt de boter in een pan. Maal de koeken en de havermout fijn in de keukenmachine, voeg de kruimels toe aan de gesmolten boter en meng alles door elkaar. Verdeel het mengsel over de bodem en tegen de rand van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel stevig aan. Laat de bodem minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor. Scheid de eieren en mix het eigeel met een mixer of garde tot het lichtgeel is geworden. Voeg de gecondenseerde melk toe mix totdat het één geheel is. Pers de limoenen uit. Voeg het limoensap bij het eimengsel en blijf mixen totdat alles gemengd is. Haal de bodem uit de koelkast en giet het limoenmengsel over de bodem.

Bak de limoentaart 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart eerst een uur afkoelen voordat je ‘m in de koelkast zet om verder te laten opstijven.