‘Aan de bak’ is een bijzondere herinnering aan een bijzondere taartenbakkerij. Een plek waar mensen met een bepaalde afstand tot werk een veilige en positieve werkplek geboden werd. De missie van de sociale onderneming was om de medewerkers niet alleen aan het bakken krijgen, maar ook te helpen om weer ‘aan de bak’ te komen.

De taartenbakkerij in Amsterdam was een unieke plek. In de bakkerij was iedereen met zijn eigen taart bezig, maar de mooie taarten waren toch ook een gezamenlijk resultaat. De taarten werden per bakfiets bij de klanten afgeleverd. Zo hebben we honderden klanten blij kunnen maken. Helaas kwam er in december 2018 een einde aan dit avontuur. En toen kwam er ruimte voor iets nieuws: een receptenboek. Met een team van vijf medewerkers van de bakkerij hebben we de recepten uitgeschreven, prachtige foto’s laten maken en herinneringen vastgelegd.

‘Aan de bak’ is een mooi boek geworden waarin twintig recepten van de taartenbakkerij gebundeld zijn. Dankzij de mooie foto’s krijg je zin om aan de bak te gaan. Wij delen de recepten, jullie de taart!

Op zaterdag 29 juni 2019 is 'Aan de bak' gelanceerd tijdens een feestelijke boekpresentatie in De Nieuwe Boekhandel, Bos en Lommerweg 227, 1055 DT Amsterdam. ‘Aan de bak’ is vanaf 29 juni verkrijgbaar in De Nieuwe Boekhandel en via de Webshop. Zie voor overige verkoopadressen de contactpagina.